Boklansering: Damene i FiolveienFoto: Forlaget Res Publica

Boklansering: Damene i Fiolveien

bookmark

tirsdag 18. august 2020, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Res Publica

Inngang: Gratis med billett

Vi lanserer Iselin Theiens bok “Damene i Fiolveien. En historie om norske husmødre” på Litteraturhuset i Oslo 18. august kl. 18:00. Møt forfatteren i samtale med Linn Stalsberg.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. MERK: på grunn av smittevernsregler er det begrenset kapasitet og alle som deltar må ha gratis billett. Finn billett her

For å gjøre tilgangen til signerte utgaver av boken enklere, kan dette bestilles her. Boken vil da ligge klar på Litteraturhuset.

OM BOKEN
I første halvdel av 1900-tallet fikk kvinner flest status som husmødre så snart de giftet seg, men det betød ikke at de lot seg begrense til et liv innenfor husets fire vegger. I hele Norge fantes det mange kvinneforeninger der husmødrene gjennom frivillig innsats kunne være med å bygge samfunnet rundt seg. Forfatter Iselin Theien følger husmødrene i en kvinneforening på Simensbråten i Oslo, og forteller deres historie gjennom 80 år. I sitt forsamlingshus i Fiolveien skapte kvinnene et hjem for hele nabolaget, med helsestasjon for småbarn, bibliotek, eldreomsorg, juletrefester, musikk og teater.

Damene i Fiolveien rommer også en historie om husmortidens vekst og fall. Det er en fortelling om lange arbeidsdager og drømmen om ferie, om klesvask og matlaging, suppeblokker og plastgardiner. Husmorens epoke gikk mot slutten rundt 1970, men i boken trer hun frem fra skyggene og inntar plassen som en viktig historisk aktør.

Velkommen til boklansering!