Boklansering: Et hav av muligheter

Boklansering: Et hav av muligheter

bookmark

torsdag 12. mars 2020, kl. 18:00 til kl. 19:00 – Avlyst

Arrangementet er dessverre avlyst.

Sal: Nedjma

Arrangør: Humanist forlag

Inngang: Avlyst

Hva skal vi leve av etter oljen? Havet, mener marinbiolog Henning Røed. Han kaller havet Norges gullgruve. Nå kan du høre ham snakke med Morten Strøknes, journalist og forfatter, om livet i havet og hvordan det forvaltes riktig.

Om boka:

I “Et hav av muligheter. Hva skal vi leve av etter oljen?” fortelles historien om de fire viktigste fiskeartene og om den eventyrlige rikdommen havet har gitt oss. Faktisk har havet hatt større betydning for norsk økonomi enn olje og gass.

Vi har verdens nest lengste kyst, noen av verdens største fiskebestander og kontroll over sjøområder som er syv ganger større enn det norske fastlandet. I tusen år før vi fant olje levde vi av fiskeeksport. Men vi har flere ganger stått i fare for å ødelegge for våre viktigste arter: sild, torsk og laks.

Norge er i dag en av verdens største eksportører av sjømat, og vi kan bli enda større. Men da må kunnskapen om havet spres og politikken utformes slik at vi forvalter ressursene våre på en bærekraftig måte. Slik kan havet bli den nye oljen.

“Måtte denne boka havne på fiskeriministerens bord, ved siden av hans fisketallerken.” Dag O. Hessen, professor i biologi