Boklansering "Huzur"

Boklansering “Huzur”

bookmark

Hvordan er det å være Martina?

lørdag 9. februar 2019, kl. 18:00 til kl. 20:30

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Den bosniske kulturforeningen Preporod Norge

Inngang: Billettsalg i døren og på Vipps: 958 07 371

Priser: Billett 200,-

Martina Mlinarevic er en av de mest kjente nåtids utgivere i Bosnia og Hercegovina. Martina er utdannet lærer i engelsk og engelsk litteratur og journalist.

Med sin siste bok “Huzur” oppnår utsalgsrekord den første uken etter utgivelsen både i hjemlandet og i nabolandet Kroatia. Martina er utnevnt som «Årets person 2018″. Ordet “huzur” er av tyrkisk opprinnelse som beskriver en harmonisk tilstand i kropp og sinn, og sine omgivelser. Boken Huzur tar for seg skildringer av egen kamp mot brystkreft, utallige konfrontasjoner med menneskets verste frykter og den evige søken etter huzur.  Martina er meddelsom og åpen om egne livserfaringer med og om aggressiv brystkreft. Med denne boken og sin fortellerstil har Martina hatt sterk påvirkning på forhold knyttet til brystkreft i det offentlige rom. Martina stiller seg kritisk til den sosiopolitiske utviklingen i hjemlandet, og har gitt en betydelig stor stemme om misnøye på vegne av sin generasjon og kommende generasjoner før og underveis i sin egen kamp mot kreft.

Martina besøker Oslo kun 2 uker etter en av mange operasjoner. En sterk, modig, skarp forfatter og utgiver vil trekke oss i en annerledes hverdag, som i morgen kan bli vår.

Arrangementet er åpent for alle. Samtalen med Martina kan tilpasses norsk- engelsktalende publikum.