Boklansering: TrollhareFoto: Immanuel Brändemo, Fotomontasje: Helene Larsen

Boklansering: Trollhare

bookmark

En selvbiografi av Immanuel Brändemo

torsdag 30. august 2018, kl. 14:00 til kl. 17:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: SPISS Forlag

Inngang: Gratis

SPISS Forlag er stolt av å presentere Immanuel Brändemo, en transeperson med Asperger syndrom og ADHD, og hens beretning om sitt liv.

Jeg heter Immanuel, men det visste ingen da jeg var liten. Menneskene kalte meg Sigrid og sa at jeg var jente. Jeg visste at det ikke stemte, men hvordan forteller man hvem man er, når ordene ikke finnes?

Mennesker er annerledes, det forsto jeg tidlig. De gjorde så merkelige ting og så ut til å følge regler som alle visste om, alle unntatt jeg. Samtidig som jeg ville forstå andre, lengtet jeg etter å selv kunne gjøre meg forstått.

En trollhare er et vesen i svensk folketro, som en heks bruker for å stjele melk fra naboenes kyr. I fortellinger om trollharen får vi vite at hvis den ble angrepet var det heksen som fikk skaden, ikke trollharen. På samme måte klarer heller ikke andres uforstand og motstand å stoppe Immanuel i kampen om å forstå andre og få være den hen er.

Lanseringen inneholder en miniforelesning ved forfatteren, samt innlegg fra noen som har forhåndslest boken.

Det blir mulighet til å kjøpe boken hos Tanum bokhandel etter lanseringen, der også forfatteren vil være tilstede for å signere bøkene.

Språk: norsk og svensk.