Boklansering: Visum til Canada

Boklansering: Visum til Canada

bookmark

En roman av Bror Wyller

torsdag 13. september 2018, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Prego Mobile Forlag

Inngang: Gratis

Bror Wyller – forfatter, lege, pub-poet og sosial entreprenør – kommer nå med sin roman «Visum til Canada». Han har tidligere utgitt bl.a. diktsamlingen «Plan B: slapp’a» (Epic, 2015) og romanen «Innafor» (Prego mobile, 2017). For sistnevnte ble han skrytt opp i skyene med karakteristikker av typen «Brukbart».

Hendelse hentet fra Bror Wyllers virksomhet som forfatter og sosial entreprenør:
En anerkjent forfatter sitter på Teddy’s i en krets av beundrerinner. Den anerkjente forfatteren viser tydelig tegn til misnøye da Bror setter seg ned ved bordet. Han skriver følgende på et ark og gir til den anerkjente forfatteren: «Hvis du kjøper en halvliter til meg skal jeg forlate bordet.» Den anerkjente forfatteren går straks og kjøper en halvliter til Bror, som blir sittende og nyte halvliteren omgitt av den anerkjente forfatterens beundrerinner. Den anerkjente forfatteren blir stadig mer irritert og spør til slutt om ikke Bror skal gå, og henviser til hva han hadde skrevet på lappen. Bror svarer: «Det var et dikt.»

Visum til Canada er ytre sett en reiseskildring, en ”Grandtour” eller en dannelsesreise, som begynner i Winnipeg Canada, og fortsetter ut i verden. Romanen beskriver hvordan tanker og bevissthetsnivåer danner en strøm av assosiasjoner når en møter en ny virkelighet. Romanen beskriver forflytningens, eller bevegelsens, fenomenologi. Wyller har skrevet en roman der selve hovedpersonen er denne bevissthetsstrømmen. I et rytmisk språk løser Wyller opp den tradisjonelle romanens mulige strukturelle narrativer, og skaper en surrealistisk indre monolog som endrer seg underveis på reisen. Samtidig, på utsiden av monologen, ute i verden, pågår det en ishockeykamp på Lake Winnipeg (Eller er det i Air Canada Center i Toronto?). En legendarisk kamp mellom Toronto Maple Leafs og Ottawa Senators, med verdensstjerner som Vjatsjeslav Fetisov, Tim Horton og Wayne Gretzky på banen. Kanskje det er kampen som styrer teksten, eller det kan være spillerne ute på Lake Winnipeg som drømmer bevissthetsstrømmen? Romanen blir en hypnotisk drøm der leseren blir sugd inn i Wyllers assosiasjoner og hvor leseren til slutt opplever at Wyller drømmer leserens egne drømmer.

Ved lanseringen vil det være flere kulturelle innslag, bl.a. vil forfatteren lese fra boken og det blir framført innslag fra noen som har forhåndslest boken.
Det blir mulighet til å kjøpe boken hos Tanum bokhandel etter lanseringen, der også forfatteren vil være tilstede for å signere bøkene.

Språk: norsk