Bokturné og debatt

Bokturné og debatt

bookmark

Zineb El Rhazoui og Halima El Abassi

onsdag 1. desember 2021, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: LIM – Likestilling, Integrering & Mangfold

Inngang: Gratis - Påmelding

Hilde Sandvik skal lede arrangementene med to modige kvinner, forfattere, samfunnsdebattanter, rådgivere og ressurspersoner.

Zineb El Rhazoui ble ved tilfeldigheter ikke et av ofrene for massakren mot Charlie Hebdo, der 12 av hennes kolleger ble drept, i Paris 7. januar 2015. Siden har hun vært Frankrikes mest bevoktede kvinne. Hun er også Frankrikes mest kjente religionskritiker, samfunnsdebattant og aktivist for ytringsfriheten, laïcité og Republikken.

Halima El Abassi er forfatter, sosialdemokratisk rådgiver, leder for Rådet for Etniske Minoriteter i Danmark, ekstern lektor på Aalborg Universitet, og kjent for sin forskning på æreskultur og negativ sosial kontroll. I oktober i år ga Halima ut sin selvbiografi «Mit indre Atlas» – en bok om traumatiske opplevelser i oppveksten, tvangsekteskap, oppdragelsesreise til foreldrenes hjemland Marokko og hennes lange prosess mot frihet.

De skal presentere sine tanker, dele sin kunnskap og fortelle om arbeidet som gjøres i Frankrike og Danmark mot radikalisering og utbredelsen av politisk islam.

Arrangementene vil foregå under strenge sikkerhetstiltak.