Børre Knudsen – En moderne folkefiende

bookmark

Luther Forlag inviterer til frokostmøte og lanseringsdebatt

tirsdag 16. september 2014, kl. 08:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Luther Forlag

Inngang: Gratis

Var presten og opprøreren Børre Knudsen kun en mørkemann som la ekstra byrder på allerede tyngede skuldre? Eller var han en verdifull dissident som vårt liberale samfunn trenger? Vi inviterer til boklansering og debatt om hvordan presse, medier og allmenhet forholder seg til et slik opprør Knudsen stod for.

I panelet:
Forfatter Niels Chr. Geelmuyden
Generalsekretær i Norsk Presseforbund Kjersti Løken Stavrum
Politisk redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle

Direktør i Fritt Ord Knut Olav Åmås

Debattleder:
Trude Teige

Om Børre Knudsen
17. august i år ble lyset slukket for en av Norges mest markerte skikkelser. Børre Knudsen kjempet til dels en ensom kamp mot abortloven. På dødsdagen beskrev Harald Stanghelle fenomenet Knudsen slik i Aftenposten: «Skremmende i sin kompromissløshet, men verdifullt i påminnelsen om hvor viktig det er for en samfunn at noen aksler folkefiendens kappe».

16 år tidligere, mens Knudsen fremdeles kun var kjent som en forhatt mørkemann, skrev forfatter og journalist Niels Chr. Geelmuyden sin debutbok om opprøreren. Dette skulle få konsekvenser. Biografien En prest og en plage foreligger nå i ny utgave med nytt forord av forfatteren.

Boken ble den gang møtt med strålende mottakelse av kritikerne. Håkon Harket mente Knudsen var «gnistrende godt portrett» og Bjørn Gabrielsen skrev at boken var «så hylende morsom at den lot seg lese tre ganger på rad.»

På frokostmøtet vil du få høre hva som skjedde etter at Geelmuyden skrev boken og hvorfor han mener at norske medier praktiserer yrkesforbud for de som ikke føyer seg etter det politisk korrekte. Noen av Norges fremste stemmer knyttet til temaene ytringsfrihet, offentlighet og religiøsitet møtes til debatt om grensene for offentlig toleranse.

Boken vil bli delt ut på arrangementet.