Bygge vikingskip i Oslo?

Bygge vikingskip i Oslo?

bookmark

Oppseding og turisme for framtiden

torsdag 26. november 2020, kl. 18:30 til kl. 20:00 – Avlyst

Avlyst grunnet nye smitteverntiltak.

Sal: Kverneland

Arrangør: Tune Viking AS

Inngang: Gratis

TUNE VIKING AS ble stiftet i 2015 med formålsparagrafer om å bygge vikingskip og seile det/dem. Kan dette skje i Oslo? Kan det skje i Bergen? Kan det skje i Stavanger, Trondheim, Gudvangen og Tromsø? Og hvem skal finansiere bygget? Ofte i nyere tid har skipene blitt skapt i en symbiose av private og offentlige midler. Hvilke tomter passer best? Er det lyst og vilje blant folk flest til frivillig innsats på byggeplass eller vil det meste av aktivitetene foretas/ledes av ansatte? Hvorfor skal vi overhodet bygge vikingskip, kan ikke de døde begrave sine døde? Hvordan kan samhold skapes i en omskiftelig tid og samtidig åpne internasjonale muligheter?

Den siste oljen har ennå ikke runnet og omstilling er påkrevd: er turisme en bærekraftig del av den nye pandemi-virkeligheten? Vil det være god Norges-reklame å seile med vikingskip for fred og norsk fordragelighet på de sju hav? Vil sjømat-næringa skatte forbindelser til viking-tida? Kan vi rokke ved festival-døden i påvente av lysere toner og utsikter/innsikter?

Den enfoldige kan spørre mer enn ti vise kan svare. Om vi kommer nærmere noe svar på spørsmålene ovenfor eller andre momenter er usikkert, men vi kan kjøre i gang debatten!

Påmelding til chl@tuneviking.com.

Vennlig hilsen Carl Henrik Lampe, stifter av TUNE VIKING AS

Prosjektbeskrivelse på norsk

Prosjektbeskrivelse på engelsk

Prosjektbeskrivelse på fransk

NB! TUNE VIKING understreker at INGEN av de personer, selskaper eller institusjoner som blir nevnt i dokumentene som her er lenket til har inngått noe samarbeid på noe plan med TUNE VIKING, planene gir kun uttrykk for et ønske eller en drøm fra undertegnedes side om hva prosjektet kan inneholde.