Charles Bukowskis Postkontoret

Charles Bukowskis Postkontoret

bookmark

Ved Torgrim M. Stene

torsdag 27. juni 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Jeg kastet et blikk over skuldra og fikk se en fullvoksen schæfer med snuten halvt begravd i ræva på meg. Jeg bestemte meg for at de folka som bodde her ikke skulle få noen post i dag, og kanskje aldri siden heller.

Har du ikke fått de postkortene du fortjener i sommer? Mistenker du at et demotivert postbud har stukket unna håndskrevet materiale du skulle fått fra fjerne himmelstrøk eller Vestlandet?

Denne kvelden kan du høre forteller Torgrim M. Stene lese og fortelle seg gjennom Charles Bukowskis mesterverk av en postbudskildring, Postkontoret.
Romanen, som ble utgitt i 1971, tar for seg Bukowskis alter ego Henry Chinaskis opplevelser som vikar i det amerikanske postverket – der det er jobb når de fast ansatte ikke orker, når det regner for mye for eksempel, når all den ekstra juleposten kommer.

Og Chinaski er alltid i konflikt med systemet, sjefene, schæferne. Evig bakfull, alltid klar for å komme seg hjem til bikkja, spriten og rumpa til Betty. Det kan være det øker forståelsen for at ett og annet kort kan forsvinne.

Varighet: en liten time.