Code MinierFoto: Bodil Furu

Code Minier

bookmark

Konflikt og mineraler i Kongo

onsdag 7. november 2018, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Skram

Arrangør: Forskningsnettverket TaxCapDev bestående av NUPI, Chr. Michelsens Institutt og Tax Justice-network Norway, i samarbeid med filmskaper Bodil Furu

Inngang: Gratis

For å åpne konferansen «Emerging regimes of taxation and natural resource management in the Global South» viser vi filmen Code Minier (2013) av Bodil Furu påfulgt av paneldiskusjon om utviklingslands ressursforvaltning.

Code Minier handler om at DR Kongo i fikk 2002 en ny gruvelov som skulle tiltrekke seg internasjonale investorer og multinasjonale gruveselskaper. I filmen følger Furu lokale aktører som har høyst ulik erfaring med gruvenæringen og eierskap til loven i den tidligere Katangaprovinsen sørøst i landet.

Bodil Furu er filmskaper og er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo (KHIO). I sine filmer arbeider hun med tema knyttet til landskap, territorier og naturressurser i Norge, Kina og DR Kongo. Hennes filmer er vist bredt internasjonalt i soloutstillinger, gruppeutstillinger, på biennaler og filmfestivaler.

Panelet vil bli ledet av Morten Bøås (seniorforsker, NUPI) og bestå av Bodil Furu (filmskaper), Kasper Hoffman (postdoc, København Universitet), Judith Verweijen (postdoc, Ghent University), Aloys Tegera (researcher, Pole Institute) og representant fra UD (TBC).

 

Les mer om konferansen her.