Comeback på grava

bookmark

Med Anne B. Ragde og Erlend Loe

torsdag 1. september 2016, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Anne B. Ragde hadde gravd et hull i hagen, lagt sine tre bøker om familien Neshov i en pose, puttet den nedi og fylt igjen med jord. En gravstein ble til og med satt opp. Hva gjør man så når liket ikke vil ligge stille?

Berlinerpoplene kom i 2004. Så fulgte Eremittkrepsene i 2005 og Ligge i grønne enger i 2007. På norsk har opplaget på disse bøkene vært på svimlende 1 115 000 eksemplar. I tillegg er de oversatt til 23 språk. Og nå gjør Neshovingene comeback.

Torun bor hos den utro hundekjøreren Christer et sted i Oslomarka, men vil videre. Erlend og Krumme er småbarnspappaer i København, mens
Margido har funnet tilbake igjen til sin Gud. Alltid tilgivelse er den oppløftende tittelen på fjerde bok i serien, en bok Ragde aldri trodde skulle se dagens lys. Hun hadde satt punktum for Neshov-familien, men oppdaget at det var mer å fortelle.

Det er ikke mange som treffer den lesende norske folkesjela like godt som Anne B. Ragde. Men en av dem er Erlend Loe, også han inngår i den eksklusive trønderske litterære eliten. Ragde og Loe skriver begge om dagens Norge, om klassesamfunnet og om varme mennesker som sliter med å leve sine liv i krysspress mellom tradisjon og modernitet, nye ønsker og gamle krav. Møt de to i samtale på Litteraturhuset.