Dannelsesreise mot nord

bookmark

Miljøverndepartementet førti år

tirsdag 8. mai 2012, kl. 16:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Miljøverndepartementet

Inngang: Gratis

Børge Ousland og Tobias Thorleifsson møttes i 2007 på Frans Josef Land og seilte sammen hjem etter at Børge hadde gått i Nansens spor fra Nordpolen. Børge og Tobias vil fortelle om reiser til Frans Josef land, Ellesmere Island, og Nordpolen rundt og i fellesskap reflektere over forholdet mellom klima og natur. Fra de første spente stavtak i en arktisk villmark, til det langsiktige, verdensomspennende alvorsarbeidet med å sikre og forvalte «uberørt» natur for kom­mende generasjoner.

I mer enn 20 år har Børge Ousland inspirert oss gjennom banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis. Børge gjennomførte historiens første soloekspedisjon til Nordpolen, uten etterforsyninger, og var den første som krysset Antarktis alene. Børge er en engasjert forfatter og anerkjent fotograf, men har også, gjennom sine ekspedisjoner, bidratt med mektige øyenvitneskildringer om pågående klimaendringer i Arktis.

Tobias Thorleifsson er foredragsholder, konsulent og historiker. De siste fem årene har han reist på en rekke krevende ekspedisjoner i polare strøk og planlegger våren 2013 en ny internasjonal ekspedisjon til Ellesmere Island i Canada. Når Tobias ikke er på ekspedisjoner holder han foredrag for skoleelever og lærere landet rundt på vegne av Miljøverndepartementet.

 

Dannelsesreise mot nord er ett av flere arrangementer på Litteraturhuset 8. – 10. mai i anledning Miljøverndepartementet 40 års jubileum. Påmelding og mer informasjon: http://www.miljo40.no