Dantes InfernoFoto: Terje Nygaard

Dantes Inferno

bookmark

Et klassisk mesterverk enkelt gjenfortalt

tirsdag 14. september 2021, kl. 18:00 til kl. 19:30 – Utsolgt / Fullt

Sal: Wergeland

Arrangør: Kristin Flood

Inngang: kun forhåndssalg av billetter

Priser: Voksen 333,-

Visste du at Dantes Inferno er en spennende skrekkhistorie? Og at teksten har aktuelle budskap, mange hundre år etter boken ble skrevet?

Forfatter Kristin Flood lanserte i mai i år sin nye bok Dantes Inferno, for de late, grådige og syndige, en gjenfortelling av Dantes klassiker. Nå presenterer hun boken som en forestilling – med bilder, musikk, fortelling og framføring. Fotograf Morten Krogvold har skrevet forordet og introduserer kvelden. Didjeridoo-spilleren Zotora akkompagnerer.

14. september 1321 – for nøyaktig 700 år siden – døde den italienske dikteren Dante Alighieri. I år feires Dantejubileet over hele verden. Hans kulturelle og litterære betydning sidestilles med Shakespeare og Goethe. Hovedverket Den Guddommelige komedie – en reise gjennom dødsriket der Inferno utgjør den første delen – har inspirert kunstnere, forskere og alminnelige lesere i århundrer.

Kristin Flood er født og oppvokst i Oslo med italiensk mor og norsk far. Hun har bodd og jobbet som journalist i Italia i cirka 30 år. For ti år siden begynte hun å studere Inferno på italiensk mens hun befant seg i en inferno-lignende helsetilstand etter en alvorlig ulykke. Inspirert av de lettleste utgavene av verket på italiensk, begynte hun å gjenfortelle handlingen på rim i en enkel språkdrakt.

Journalist og forfatter Kristin Flood har skrevet bøker om livsstil, stillhet og indre helse. I tillegg til å presentere den store dikteren Dante og hans verk, vil hun forklare hvordan Dantes Inferno kan brukes som verktøy til større bevisstgjøring om eget liv.

Det er begrenset med billetter pga. pandemien.

Må arrangementet avlyses, flyttes det til en ny dato.