De siste indianerne: Alene mot verden?

bookmark

Gert Nygårdshaug og Anders C. Krogh i samtale

fredag 15. oktober 2010, kl. 19:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Regnskogsfondet

Inngang: Gratis

Bli med på et spennende møte mellom to mennesker med et brennende engasjement for – og et helt spesielt forhold – til Amazonas’ indianere. Begge har bodd sammen med indianere i Amazonas, og begge har sett hvordan deres levemåte er truet av omverdenen.

Det finnes fortsatt indianerne som lever tilnærmet slik de gjorde for 1000 år siden, og som ønsker å fortsette med det. Men kommer verdenssamfunnet til å la dem være i fred? Hvordan lever de? Hva trues de av? Hva skal til for at de skal få leve i fred?

Gert Nygårdshaug er spesielt kjent for sitt engasjement gjennom bøkene "Mengele Zoo" og "Himmelblomsttreet". "Mengele Zoo" fra 1989 ble i 2007 kåret til «folkets favoritt» i forbindelse med litteraturfestivalen på Lillehammer. Boken skal nå filmatiseres, og Nils Gaup skal regissere filmversjonen.

Regnskogfondets Anders C. Krogh har levd et år sammen med urbefolkningen matsesene i grenseområdet mellom Peru og Brasil. Som medlem av stammen opplevde han dagliglivet i regnskogen, men også høytid, fest og ulykke. I tillegg kom han på sporet av et ukjent folk, som selv ikke matsesene kjente. Oppholdet ble til boken "Med jaguarens kraft!". Boken er en beretning om året blant noen av verdens siste naturfolk. I tillegg er det en påminnelse om hvor utsatt folkene i regnskogen er i møte med en fiendtlig og destruktiv omverden der kapitalkreftene styrer.

Nysgjerrig? Ta turen!