Debattserie: Oslo - en god by å bli eldre i?

Debattserie: Oslo – en god by å bli eldre i?

bookmark

Transport for en aldrende befolkning

mandag 11. juni 2018, kl. 14:00 til kl. 16:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Oslo kommune, Transportøkonomisk institutt og OsloMet - storbyuniversitetet

Inngang: Gratis med påmelding

En aldersvennlig by er et inkluderende og tilgjengelig urbant miljø som fremmer aktiv og sunn aldring. Vi ønsker velkommen til tredje del av en debattserie om utviklingen av Oslo som en aldersvennlig by.

Debatten arrangeres av Oslo kommune i samarbeid med Oslo Met og Transportøkonomisk Institutt, og vi tar i denne omgang for oss en viktig del av eldres hverdag – transport

Eldre som har vanskelig for å komme til offentlig transport blir lett isolert og mister raskere tilgang til sosiale og fysiske aktiviteter. Tilgjengelig og pålitelig transport øker motivasjon for bevegelse og samfunnsdeltagelse og er en viktig forutsetning for at Oslos eldste befolkning skal kunne leve aktive, trygge og selvstendige liv.

Vi tar opp tema transport sammen med: Byråd for eldre-, helse-, og arbeid Tone Tellevik Dahl (AP), forsker fra Transportøkonomisk Institutt Julie Runde Krogstad, seniorforsker ved Arbeidsforskningsinstituttet Arild H. Steen, aldersvennlig by ambassadør Odd Grann, seksjonssjef Miljø og samferdsel/Mobilitetsseksjonen Anne Sigrid Hamran, seksjonssjef i Velferdsetaten Helena Semb og representant fra Bymiljøetaten og Bilfritt Byliv.

 

Arrangementet ble streamet, opptaket finnes her.

 

Meld deg på her