Den australske mesterkokkenDiscovery Networks Norway

Den australske mesterkokken

bookmark

Med Marta Breen, Ingrid Olava, Espen Ytreberg og Andreas Liebe Delsett

fredag 31. januar 2020, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Billett 50,-

Oppdatert tirsdag 11. februar 2020, kl. 23:11

23:11

Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Timevis med nærgående bilder av tykkfalne, hengivne dommere som slurper seg gjennom stadig nye retter. Håpefulle amatører som gråtende forteller om hvordan de har sagt opp jobben, forlatt barn og partnere for å kunne følge sin «food dream».

MasterChef Australia (MCA) er kanskje den mest populære av MasterChef-versjonene og av kjennere ansett for ikke bare å være vesensforskjellig fra de britiske og amerikanske, men også den soleklart beste. I januar 2019 er det oppstart for ellevte sesong på norsk TV, og vi har derfor samlet et panel med hengivne MCA-fans, for å gå i dybden på dette matfenomenet.

Espen Ytreberg er forfatter, medieviter og har forsket på TV og populærkultur. Ingrid Olava er musiker, skuespiller og en svært habil kokk. Marta Breen er forfatter, feminist og sitter gjerne alene foran TV-en med et fat østers. Ordstyrer Andreas Liebe Delsett er programsjef på Litteraturhuset og forfatter av Kjøkkenveien. En bok om mat og arbeid. Til sammen har de sett cirka 2400 timer med MCA og gjør nå et forsøk på å svare på hvorfor det er akkurat den australske utgaven av mesterkokken som er den beste.