Den befridde familienIsakstuen: Tommy Ellingsen/ Olevik: Sofia Runarsdotter

Den befridde familien

bookmark

Josefin Olevik og Monica Isakstuen

mandag 8. april 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Pelikanen forlag

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Den svenske forfatteren og journalisten Josefin Olevik er nå aktuell med den tankevekkende, dyptpløyende og personlige debattboka Den befridde familien på Pelikanen forlag. Boka er oversatt av Monica Isakstuen som selv har et nært forhold til teksten og har skrevet en instruktivt forord i den norske utgaven.

Møt dem sammen i samtale om hva en familie egentlig er, og hva som definerer vårt forhold til familiebegrepet i dag. Hva er det familien egentlig er befridd fra i Oleviks bok?

Hvorfor bygges fortsatt de fleste boliger for to voksne og to barn? Er det en menneskerett å få barn – uansett alder, kjønn eller seksuell legning? Og: Kan vi noen gang befri oss fra de «reglene» som ligger i vår biologi?

Josefin Oleviks skarpe og høyaktuelle debattbok er en liten skatt som utfordrer leseren til å tenke fritt om foreldreskap, familierelasjoner, husholdning, fordommer, natur, biologiske begrensninger og kultur.

Hun skriver engasjerende om alenemødres levekår, det historiske og politiske bakteppet for kunstig befruktning, eggdonasjon, sæddonasjon og surrogati. Hun forteller om sitt eget valg om å bli enslig forelder, befruktet på den danske klinikken Storken og deretter om å være «lykkelig gift med staten».

Josefin Olevik er en svensk journalist og forfatter som bor i Stockholm. Hun skriver i en rekke svenske aviser og tidsskrift og debuterte som forfatter i 2009 med Campingland: en berättelse om flintastek, flukthål och förtältsromantik, før den Den befridde familien kom i 2016.

Josefin Oleviks bok er en skatt!

– Göteborgs-Posten

Noe av det mest interessante jeg har lest om foreldreskap

– Sydsvenskan