Den beste boken om ledelse i vår moderne tid?

bookmark

Lansering av boken "Ethical Management – Creativity, Sustainability, Governance"

tirsdag 12. juni 2018, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Fringilla

Inngang: Gratis

Presentasjon og diskusjon av boken på norsk.

Ethical Management er ment som som starten på ny og utvidet undervisning i faget ledelse og er kanskje derfor den fremste bok om ledelse i verden.

Nordisk type personalledelse er et utgangspunkt, med respekt for ansatte, delegering, inkludering, sikkerhet og god utdannelse.

Serviceledelse er et annet utgangspunkt, med kundeorientering, viktig førstelinje, serviceavtaler, standarder, teknologi og metodikker for endringer, planlegging, beredskap og mer.  «Sannhetens øyeblikk» er førsteinntrykket av organisasjonen og burde gjerne være godt.

Styring er etter europeiske prinsipper, med uavhengig styre, klare ansvarsforhold, stakeholderbasert og gjerne ansatte i styret.

Etikk er et fundament, med tillit, åpenhet, kvalitet, sikkerhet, personvern, samfunnsansvar, bærekraft og respekt for sammenhenger.

En rekke eksempler på kreativitet i denne type organisasjoner blir presentert.

Nordiske suksesser: Novozymes (dansk) ble i 2015 utnevnt til verdens beste arbeidsplass for forskere, fordi medarbeiderne gis muligheter for i stor grad å styre sin egen forskning. Sjefen for Novo Nordisk (dansk) er to ganger utnevnt til verdens beste av Harvard Business Review (2015 og 2016).

 

Boken koster kr. 500 og kan kjøpes fra tore.hoie@vikenfiber.no. Den blir rimelig snart lagt ut til salg i bokhandler.