Den fremmede

bookmark

Max Frei på norsk

tirsdag 26. april 2011, kl. 17:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Schibsted forlag

Inngang: Gratis

Presentasjon av Max Frei: Den fremmede. Boka er de fascinerende og morsomme nedtegnelsene til Sir Max, en mislykket, men vennligsinnet fyr som finner et nytt og bedre liv i den magiske verden Jekko. Max Frei skriver eksentrisk og sjarmerende, og har fengslet russiske lesere i snart femten år gjennom i alt ti bøker.

Møt de to oversetterne, Dina Roll-Hansen og Hege Susanne Bergan og hør dem fortelle om samarbeidet, om å tenke ut nye begreper som navn på magiske ordner, byråkratisk realia i en magisk verden, og forfatterens besettelse av mat.
Programleder: Anne Iversen, Schibsted Forlag.

 

Om Russlandsdagene:

Russland og russerne har opplevd en rivende, til tider brutal, utvikling økonomisk, sosialt og kulturelt de siste 20 årene. Erfaringene nedfeller seg i litteraturen og bringes på den måten til oss alle. For å gi et innblikk i dagens russiske litteratur, arrangeres Russlandsdagene 26.-30. april. Syv samtidsromaner og tre nye gjendiktninger presenteres. Tre russiske forfattere har tatt turen fra Russland. Initiativtaker er Foreningen Petrusjka, som takker Institusjonen Fritt Ord, Norsk Kulturråd, Norsk Oversetterforening, NORLA, Norsk-Russisk Kultursenter, Norsk PEN, Cappelen Damm, Aschehoug forlag, Flamme forlag, Schibsted forlag, Lanser Forlag m.fl.

Alle arrangementene er gratis.

Kafé Oslo har russisk borsj (rødbetesuppe) på menyen hele uka.