Den lyse katastrofen

bookmark

Linda Boström Knausgård og Linn Ullmann

onsdag 31. mai 2017, kl. 17:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Oppdatert torsdag 12. juli 2018, kl. 11:38

11:38

I denne episoden kan du høre en samtale mellom Linn Ullmann, og den svenske forfatteren Linda Bostrøm Knausgård om romanen Velkommen til Amerika. Samtalen fant sted 31. mai 2017.

Vi har endelig fått bekreftet ny dato for arrangementet med Linda Boström Knausgård og Linn Ullmann. Opprinnelig dato var 8. februar i år, og ny dato blir altså onsdag 31. mai kl 17.00 (merk klokkeslettet!).

Alle med billett til 8. februar har automatisk plass 31. mai. Gi oss beskjed innen 30. april dersom datoen ikke passer eller du av andre grunner vil få billetten refundert. For spørsmål om refundering av billetter, send en epost til post@litteraturhuset.no eller ta kontakt med adminstrasjonen, som er åpen 10-15 mandag til fredag. 


ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSALEN. HER KAN DU KJØPE BILLETT TIL OVERFØRING I NEDJMA.

Vi är en ljus familj kunde hon säga, min mor, fastän pappa bara låg där på sängen och stirrade in i väggen medan han levde. Var är ljuset? frågade jag henne med ögonen.

Ellen er elleve år og har sluttet å snakke. Hun bor i en stor leilighet i Stockholm med moren og storebroren som hun er litt redd for. Faren er død, etter at Ellen spurte Gud om å ta livet av ham. En gang var de fire en familie med piknikkurv. Moren, skuespiller med suksess, var kledd som om det alltid var kamera til stede. Barna og virkeligheten var publikum. Nå er de alle på randen av katastrofe.

Novellesamlingen Grand mal fra 2011 regnes som Linda Boström Knausgårds litterære gjennombrudd. Nå kommer hun med sin andre roman, med tittel Velkommen til Amerika, som ble nominert til Augustprisen for Årets svenske skjønnlitterære bok. Den norske oversettelsen er ved Monica Aarsprong.

Hvem er vi når vi ikke lenger lar språket konstituere oss? Hvem er en skuespiller når hun prøver seg i verdens kanskje mest krevende og klisjéfylte rolle, den som noens mamma? Böstrøm Knausgård møter forfatterkollega Linn Ullmann til samtale.

FOTO: Christina Ottosson Öygarden. Bearbeidet Gladesigner