Det ble natt i CaracasOmslag Det ble natt i Caracas Kagge Forlag

Det ble natt i Caracas

bookmark

Signe Prøis, Benedicte Bull og Sigrun Slapgard om Karina Sainz Borgos debutroman

fredag 22. november 2019, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett kr. 50

Oppdatert fredag 29. november 2019, kl. 13:36

13:36

Arrangementet er nå tilgjengelig som podkast!

Den venezulanske journalisten Karina Sainz Borgo brakdebuterte i vår med romanen Det ble natt i Caracas (oversatt av Kaja Rindal Bakkejord). Her skildres hovedpersonen Adelaide Falcons skjebne i et kriserammet Venezuela der vold og lovløshet setter premissene for hverdagen. Adelaide prøver å komme seg vekk før det er for seint.

Det ble natt i Caracas oppnådde det kunststykket å bli solgt til tjueto land allerede før boka var publisert. Hva tenker så litterater og latinamerikakjennere om denne teksten?  Er romanen et sannferdig portrett av situasjonen i Venezuela, slik den beskriver Hugo Chavez-regimets autoritære trekk med undertrykking av egen befolkning. Eller er romanen rasistisk og høyrepopulistisk propaganda i litterær form, fra en amerikanskstøttet opposisjon? Eller er det kanskje først og fremst en roman?

Signe Prøis er en av våre fremste spanskoversettere, og har blant annet gjort Isabel Allende, Rita Indiana og Junot Diaz tilgjengelig på norsk. Benedicte Bull er professor og Latin-Amerika-ekspert tilknyttet Senter for utvikling og miljø. Sigrun Slapgard er journalist og forfatter av bl.a. Eg har sett jaguaren: Latinamerikanske historier. Både Bull og Slapgard intervjuet Sainz Borgo da hun besøkte Norge i september. Nå møter de møter journalist og Latin-Amerika-kjenner tilknyttet OsloMet Ingrid Fadnes til samtale om Venezuela mellom roman og virkelighet, kunst og politikk.