Det er ikke jordskjelvet som dreper. Det er korrupsjonen.Foto: Can Erok / AFP

Det er ikke jordskjelvet som dreper. Det er korrupsjonen.

bookmark

Seminar om jordskjelvet og korrupsjonsutfordringer i Tyrkia

torsdag 4. mai 2023, kl. 17:30 til kl. 18:30

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Transparency International Norge

Inngang: Gratis - ingen påmelding

Etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria i februar skrev Oya Özarslan artikkelen Corruption kills: Turkey earthquake hvor hun peker på hvordan korrupsjon undergraver sikkerhet i bygninger og infrastruktur. Grådige byggherrer, manglende kontroll, straffrihet for kriminelle og interessekonflikter mellom byggefirmaer og kontrollinstanser fikk fatale konsekvenser under jordskjelvet. Korrupsjon ødelegger for grunnleggende menneskerettigheter og spesielt retten til liv. Det internasjonale samfunnet bidrar med humanitær hjelp og behovene er omfattende. Men Özarslan er bekymret for at korrupsjonen står i veien for den humanitære bistanden til de som trenger den mest.

Transparency International Norge har invitert Özarslan til å snakke om jordskjelvet og korrupsjonsutfordringer i Tyrkia. Özarslan er jurist, initiativtaker og første styreleder i den nasjonale avdelingen av Transparency International og medlem av TIs internasjonale styre. TI Norge har også invitert crisis response specialist og daglig leder Synne Bergby i Urban-A og Head of Programme Håkon Jakob Røthing fra Norges Røde Kors til å kommentere tematikken.

Seminaret finner sted på Litteraturhuset 4 mai, kl. 1730 til 1830

Seminaret vil være på engelsk. Ingen påmelding.

For mer informasjon om seminaret kontakt spesialrådgiver Gro Skaaren-Fystro, Transparency International Norge, skaaren@transparency.no, tlf: +47 95997057