Det merkelige tilfellet Leira og doktor Didriksen

«Det merkelige tilfellet Leira og doktor Didriksen»

bookmark

Boklansering

fredag 28. september 2018, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Forlaget Vigmostad & Bjørke

Inngang: Gratis

Fredag 28. september lanseres årets mest spennende debutroman, «Det merkelige tilfellet Leira og Doktor Didriksen» av Martin Tesli, på Litteraturhuset i Oslo. Forfatteren intervjues av Kyrre Wathne, evolusjonspsykolog og spaltist i Morgenbladet – og det blir selvfølgelig boksalg og signering. Velkommen!

– Skrivestilen min ligner ikke noe annet jeg har lest. Jeg har selv valgt å kalle romansjangeren jeg skriver i for «idéhistorisk satire». Hvis jeg blir tvunget til å definere mine inspirasjoner ytterligere, vil jeg si at jeg skriver i en slags blandingsstil av Thomas Mann og Monty Python, fortalte Martin Tesli til Bok365 da han frontet deres presentasjon av årets debutanter i august: https://bok365.no/artikkel/her-er-hostens-debutanter

Om boken:

En fortelling om to moderne menneskers møte med middelalderen eller kanskje en fortelling om en reise inn i deres egen psyke.

To svigerbrødre våkner opp i skogen ved Oslofjorden etter en fuktig kveld med opphetet debatt. Sivilisasjonen slik de kjenner den er forsvunnet. Snart dukker to kuttekledte munker opp og ror dem over til Hovedøya, hvor de avhøres av en tyrannisk abbed med inkvisitoriske spørsmål. Slik begynner Leira og Doktor Didriksens reise gjennom Norge og Europa i tiden før reformasjonen i en psykose eller en faktisk tidsreise, alt introdusert av den pensjonerte psykiateren Elias Eftedal.

Martin Tesli (f. 1978) kommer fra Oslo. Han er lege, spesialist i psykiatri og forsker. Det merkelige tilfellet Leira og doktor Didriksen er hans debutroman.