Det økologiske kornets dag
Mangfold, næring og nytelse - kulturkorn i matretter og bakst
Vil du bevare en plante, så spis den!
Kornet har vært en kulturbærer gjennom hele vår historie. Urkorn, landsorter, opprinnelige kornsorter eller kulturkorn – kjært barn har mange navn. Felles for gamle kornsorter er at bønder og korndyrkere gjennom tusener av år har valgt ut det ypperste kornet med de beste egenskapene, og sådd dem igjen og igjen. Denne dagen skal vi hedre det biologiske mangfoldet som kulturkornet representerer.
Aktiviteter for hele familien. Inngangen er gratis og alle er velkomne.
Program
11:00 Velkommen til Det økologiske kornets dag. Publikum kan male sitt eget mel av ulike kornsorter og det blir servert smaksprøver på brød og grøt med forskjellig kulturkorn.
AMALIE SKRAM
11:00 Messe med stands og salg av bøker og tidskrifter. Bruk av hele korn i matretter. Torstein Markhus, tidligere kjøkkensjef på Kafé Oslo, kokkelerer på scenen og deler ut deilige smaksprøver. Messen varer fra 11:00 til 17:30
AMALIE SKRAM
12:00
Velkommen ved initiativtakerne. Økobonde og økologisk økonom Anders Næss og Torstein Markhus, tidligere kjøkkensjef på Kafé Oslo.
WERGELAND
12:05 – 13:00
All verdens sorter korn – mangfold og muligheter ved Anders Borgen fra Ecologica Danmark.
WERGELAND
13:00 – 13:40
Konsert med Rudl Trio + gjester. Tradisjonell norsk folkemusikk og verdensmusikk
WERGELAND
13:40 – 14:00
Den norske svedjerugens redningsmann. Samtale mellom Per Martin Tvengsberg og Regine Andersen, daglig leder av Oikos – økologisk Norge.
WERGELAND
14:00 – 14:15
Mer økologisk korn, bedre kvalitet og større mangfold – ambisjoner og veivalg? Foregangsfylke økologisk korn – ved Sissel Tørud, Fylkesmannen i Oppland.
AMALIE SKRAM