DOKFOTO

bookmark

Det beste av fotojournalistikk

fredag 24. januar 2014, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: DOKFOTO

Inngang: Billett

For tiende gang arrangeres DOKFOTO i Oslo. Den ambisiøse målsetningen er å vise det beste av fotojournalistikk. Fotografene, fra inn-og utland, vil vise fram sine arbeider og fortelle om sine dokumentarprosjekter. På årets festival kommer fem World Press fotovinnere og en Pulitzer-prisvinner.

Dagsprogram:
KL 18:00 ELLES VAN GELDER&ILVYNIJIOKIKTJIEN

Kl 20:00 MARIELLA FURRER

DOKFOTO 2014 er særlig stolte over å kunne presentere fotograf Mariella Furrer fra Kenya. Furrer har bl.a.mottatt Amnesty International Media Award (2011). Hun har gjennom ti år dokumentert overgrep mot barn i Sør-Afrika og utga i 2013 boka My Piece of the Sky.

Det er anslått at det i Sør-Afrika voldtas femti barn hver eneste dag. Misbruk av barn er imidlertid et globalt problem og Mariella Furrer håper at hennes dokumentasjon kan bidra til å sette i gang en verdensomspennende kampanje mot misbruk av barn. På festivalen vil hun vise bilder fra prosjektet sitt og fortelle om hvordan hun arbeider. Furrer er bl.a. kjent for sin utrolige evne til å komme tett inn på sine objekter. I boka My Piece of the Sky har hun ikke bare dokumentert ofrene og deres historier, hun har også gjennom både foto og intervjuer fulgt overgriperne. http://www.mariellafurrer.com

Festivalen har som vanlig et sterkt kvinnefokus og seks av de åtte fotografene som forteller sine historier, med bilder, er kvinner.

Arrangementet finner sted på Litteraturhuset i Oslo 23.-25.januar. Festivalpass for alle dagene kr. 600 ( kr.400elev/studentpris). Det er også mulighet for dagspass, se her
Festivalenerstøttet av FrittOrd
Øvrige sponsorerer Canon, FotoVideo og Tronsmo Bokhandel.