DOKFOTO

bookmark

Det beste av fotojournalistikk

lørdag 25. januar 2014, kl. 17:00

Sal: Wergeland

Arrangør: DOKFOTO

Inngang: Billett

For tiende gang arrangeres DOKFOTO i Oslo. Den ambisiøse målsetningen er å vise det beste av fotojournalistikk. Fotografene, fra inn-og utland, vil vise fram sine arbeider og fortelle om sine dokumentarprosjekter. På årets festival kommer fem World Press fotovinnere og en Pulitzer-prisvinner.

Dagsprogram:
KL 17:00 KADIR VAN LOHUIZEN

KL 18:30 ANNA CLARÉN

KL 20:30 NEWSHA TAVAKOLIAN
BOKSIGNERINGER TBA

Vi er  stolt over å kunnepresentere Newsha Tavakolian fra Iran.

NEWSHA TAVAKOLIAN
er Iransk, selvlærtf otograf og hardekket Iran for Polaris Images siden 2001, samt jobbet som frilanser for The Times siden 2004. Hun er spesielt kjent for å fokusere på kvinners situasjoner i sine arbeider og har vært medlem i Rawiyawomens photography collective. Tavakolian begynte tidlig, allerede seksten år gammel jobbet hun profesjonelt i iransk presse. Hun har arbeidet i flere refomistiske-dagsaviser, alle er siden blitt forbudt. I en alder av tjueen jobbet hun internasjonalt og har dekket kriger, naturkatastrofer og gjort dokumentarprosjekter i store deler av midtøsten. Hennes arbeider er publisert i Time, Newsweek, Stern, New York Times og National Geographic for å nevne noen. Newsha ble nylig engasjert av Qatar Foundation for å reise rundt i verden i tremåneder for å lage en bok om utdanning som skal publiseres i mars 2014 på vegne av WISE.Newsha er innkjøpt av bla The British Museum, The Victoria & Albert Museum og Boston Museum of Fine Art.

Festivalen har som vanlig et sterkt kvinnefokus og seks av de åtte fotografene som forteller sine historier, med bilder, er kvinner.

Arrangementet finner sted på Litteraturhuset i Oslo 23.-25.januar. Festivalpass for alle dagene kr. 600 ( kr.400elev/studentpris). Det er også mulighet for dagspass, se her  

Festivalenerstøttet av FrittOrd
Øvrige sponsorerer Canon, FotoVideo og Tronsmo Bokhandel.