Eg er ein frosk 1

Eg er ein frosk

bookmark

Barne – og familiekonsert med figurteater av Kristin Bolstad

søndag 27. mai 2018, kl. 14:00 til kl. 15:00

Sal: Wergeland

Arrangør: NyNorsk Messingkvintett

Inngang: Billett

Priser: Enkeltbillett 100,-Familiebillett, 4 pers 350,-

Bli med på en musikalsk reise i froskeperspektiv!

Eg er ein frosk er en morsom og kanskje litt surrealistisk konsertopplevelse for hele familien. NyNorsk Messingkvintett spiller kvekkende froskerytmer og kontratenor Sean Bell synger og styrer figurteatret. Noen ganger er det som om figurene lever sitt eget liv – de forsvinner, gjemmer seg og dukker opp helt andre steder enn der de skal være. Og hva er det egentlig som er oppi tubaen?

Med utgangspunkt i bøkene Eg er ein frosk (2007) og Det (2010) av Kurt Johannessen, har Kristin Bolstad skrevet en musikalsk fortelling for messingkvintett, kontratenor og figurteater. Tormod Fuglestad har regien og Ingrunn Myrland har laget figurteatret.

Tekstene til Johannessen tar opp relativt store og eksistensielle temaer. De er fine å formidle til barn, siden barn ofte har lett for å følge den fantasirike og drømmende måten tekstene endrer form på.

Forestillingen passer for hele familien, og anbefales for barn helt ned i 2-årsalderen.

Medvirkende: NyNorsk Messingkvintett og Sean Bell, kontratenor
Musikk: Kristin Bolstad
Tekster: Kurt Johannessen
Regi: Tormod Fuglestad
Figurteater: Ingrunn Myrland

Om utøverne:

NyNorsk Messingkvintett består av Brynjar Kolbergsrud, som er solotrompetist i Oslo-filharmonien, og Jørgen Arnesen, Daniel W. Kjellesvik, Ingebjørg Bruket og Berger Iver Færder som alle er frilansere. De satser på urfremførelser av ny musikk og sjangeroverskridende prosjekter, og har siden debuten i november 2016 urfremført hele 9 verk av blant annet Erlend Skomsvoll, Nils Henrik Asheim og Ørjan Matre. Gjennom samarbeid med kontratenor Sean Bell, organist Anders Eidsten Dahl og skuespiller og vokalist Ivar Nergaard har de på kort tid skapt seg et repertoar med et særegent lydbilde.

Sean Bell er en sanger med det litt uvanlige stemmefaget kontratenor. Han er født og oppvokst i Oslo, og studerer ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til barokkmusikk og standard repertoar, jobber Bell med improvisasjon, samtidsmusikk og nytolkning/omarrangering av det klassiske repertoaret. Sean Bell er også låtskriver og leder sitt eget band.

Kurt Johannessen, fra Dale i Hordaland og bosatt i Bergen, er fremføringskunstner, skulptør og bok- og bildekunstner som uttrykker seg lekende og performativt på tvers av ulike kunstformer. Johannessen utforsker grensene mellom grafikk, installasjon, framføringskunst, ord og bilder, og lar ofte kunstartene utfylle hverandre. Han behandler ord og tekster som et visuelt språk, og litterært står de nær lyrikken som sjanger. Flere av bøkene er ordløse og inneholder tegninger og fotografier.

Kristin Bolstad er komponist, sanger og improvisasjonsutøver. Musikken hennes er ofte konseptuell og romspesifikk, med sterk inspirasjon eller elementer av improvisasjon. Bruk av klangflater, gjerne repetative og meditative der behandlingen av tid og rom er tålmodig og langstrakt, er et av kjennetegnene ved musikken hennes, likeledes som teatralske og humoristiske element.