Eksistensiell psykoterapi – om død, frihet, meningsløshet og isolasjon

bookmark

Foredrag med psykolog Erik Stubberød Eielsen

tirsdag 1. april 2014, kl. 19:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Erik Stubberød Eielsen

Inngang: Billett

Psykolog Erik Stubberød Eielsen holder foredrag med utgangspunkt i læreboka Eksistensiell psykoterapi av den amerikanske psykiatriprofessoren og forfatteren Irvin D. Yalom. I denne boka viser (ateisten) Yalom hvordan man kan se psykiske vansker som et resultat av menneskets møte med de eksistensielle temaene: død, frihet, meningsløshet og isolasjon.

Erik Stubberød Eielsen er nettopp ferdig utdannet psykolog ved UiO. Mens han gikk på profesjonsstudiet lurte han ofte på hvorfor den eksistensielle terapi-tilnærmingen ikke var mer "tilstede" i utdanningen av psykologer. Med dette foredraget ønsker han å gjøre noe med dèt.  Foredraget vil ikke være en "kortversjon" av Eksistensiell psykoterapi. Boka er snarere ment som et løst utgangspunkt, og målet er heller å belyse noen av Yaloms poenger gjennom relasjoner og hendelser fra Eielsens eget liv – og gjennom ulike vignetter fra skjønlitteratur, film og TV.

Foredraget er både åpent for alle og ment for alle. Det retter seg altså ikke eksklusivt mot "fagfolk" eller (kommende) terapeuter. Håpet er at foredraget også skal åpne opp for refleksjoner, innspill og spørsmål fra publikum.