En sko full av hendelser

bookmark

Prøveforestilling

lørdag 5. september 2009, kl. 15:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Det Åpne Teater

Inngang: Gratis

Høsten 2007 ble Det Åpne Teater kontaktet av NORLA om den egyptiske forfatteren og dramatikeren Basem Sharaf. To år senere er det nå klart for den norske utgivelsen av hans samling enaktere EN SKO FULL AV HENDELSER, VÆR SNILL OG IKKE BEVEG DEG. Den direkte oversettelsen til norsk er ved Jan Juchelka som deretter har samarbeidet med Wetle Holtan om gjendiktningen til norsk. Åpen Tekst er en serie internasjonale og norske scenetekster utgitt av Det Åpne Teater.
Et utvalg av tekstene iscenesettes når de lanserer Åpen Tekst 4 under Samtidsfestivalen 2009. Basem Sharaf vil selv være tilstede under lanseringen og lesningen.

Sharafs tekster er fra en marginalisert undervirkelighet, uretusjert og uten sminke som forskjønner dem. Kompaktheten er det estetiske spørsmålet i denne samlingen korttekster: hvordan er det mulig å frembringe en hel verden i en tekst som kanskje ikke er lenger enn en linje, men som likevel bærer med seg nesten ubegrensede mytologiske og symbolske assosiasjoner?
Sharaf forsøker her å realisere det K.T Rowe snakker om boken ”A theatre in your head” – leseren kan selv sette opp stykkene mens han leser.

Basem Sharaf er født i Kairo i 1979 og tok en Can. Mag. ved universitetet der i 2001.
En sko full av hendelser, vær snill og ikke beveg deg, ble utgitt på forlaget Merit i 2007, og er oversatt til fransk og utgitt i Frankrike og Canada.

Regi er ved Aslak Moe, skuespiller er Kari Varjord Axel Aubert og Roland Walderhaug