En smak av Sápmi 2Illustrasjon: Máret Rávdná Buljo

En smak av Sápmi

bookmark

Kok en bokorm med Máret Rávdna Buljo og Anders Oskal

onsdag 30. mars 2022, kl. 19:30 til kl. 21:00

Sal: Skram

Arrangør: Litteraturhuset og Kafe Oslo

Inngang: Bordreservasjon: post@kafeoslo.no

Priser: Meny 550,-Drikkemeny 450,- 0,-

Bli med på et herremåltid basert på samiske mattradisjoner! Kafe Oslo setter sammen en meny med utgangspunkt i råvarer fra Máret Rávdná Buljos reindriftsgård Boazovázzi i Lødingen.

Buljo har gjennom en årrekke jobbet for å dokumentere og bevare samiske mattradisjoner, gjennom et helhetlig blikk for natur, ressursutnyttelse og dyreetikk. I 2019 ble Buljo tidenes yngste, og første samiske, vinner av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

Anders Oskal er reineier og generalsekretær for Internasjonalt reindriftssenter. De to vil ledsage måltidet med å fortelle om reindrift, mattilberedning og ressursutnyttelse i samisk tradisjon.

Bordbestilling til post@kafeoslo.no

MENY:
– Flatbrød på reinshjerne
– Skrei med røkt reinsfett
– Blodpannekake med reinsnakke og hjerte
– Reinslår, tunge og margbein i buljong med melboller
– Multer og ferskost med engsyre