En søster til besvær 1Foto: Agnete Brun (Aubert) og Rolf M. Aagaard (Marstein)

En søster til besvær

bookmark

Marie Aubert, Trude Marstein og Mikkel Bugge

onsdag 18. september 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Oppdatert fredag 04. oktober 2019, kl. 09:35

09:35

Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Ikke alle har søsken de liker. Noen har søsken de innimellom bare så vidt holder ut. Og så drar de på hyttetur.

Voksne mennesker er Marie Auberts første roman og handler om to voksne søstre som skal tilbringe noen dager med moren på familiehytta for å feire morens 65-årsdag. Med er også morens nye kjæreste, ett bonusbarn og bare én mann i passende alder. Det er trangt nok i utgangspunktet, om ikke en av dem plutselig har en stor nyhet å komme med også.

Fra før har Aubert begått det kunststykketå skrive en bestselgende novellesamling. Kan jeg bli med deg hjem (2016) fikk dessuten kritikerne til å bruke betegnelser som «årets debutant» og «årets nykommer». Voksne mennesker har blitt forhåndssolgt til både Sverige og Danmark.

Søskenrelasjoner står sentralt også i Trude Marsteins strålende Så mye hadde jeg fra 2018. Romanen følger den yngste av tre søstre, Monika, fra barndom, gjennom ulike relasjoner, til hun som middelaldrende kvinne gjør opp status. Hele tiden speiles hennes liv i søstrenes. Hvem av de tre har hatt de næreste båndene? Hva har hun fått til som ikke de andre søstrene har klart, og hvem har hatt det beste familielivet? Romanen ble nominert både til Kritikerprisen og Brageprisen 2018.

Marie Aubert og Trude Marstein møter forfatterkollega Mikkel Bugge til en samtale om sårhet, sjalusi og søstre.