Endometriose

Endometriose

bookmark

Grensen mellom vanlig menstruasjon og sykdom?

tirsdag 15. februar 2022, kl. 18:30 til kl. 19:30

Sal: Digitalt

Arrangør: Norske Kvinners Sanitetsforening

Inngang: Digitalt arrangement

Velkommen til et direktesendt webinar om endometriose med tittelen: Hva er normalt, og hva er ikke? Hvor går grensen mellom vanlig menstruasjon og sykdom?

Influenser Martine Halvorsen som selv har sykdommen, mamma til to døtre med sykdommen Elin Ludvigsen, gynekolog Guri Bårdstu Majak og seniorrådgiver Elisabeth Swärd i Norske Kvinners Sanitetsforening vil snakke om alt dette.

Guri er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer og seksjonsleder og overlege ved Gynekologisk avdeling på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Elin er også styremedlem i Endometrioseforeningen.

Vi inviterer deg til å stille spørsmål underveis. Bruk gjerne kommentarfeltet i direktesendingen.

 

HVA ER ENDOMETRIOSE?

Det antas at 10 prosent har endometriose, men det tar i snitt syv år å få stilt diagnose Tilstanden innebærer at livmorslimhinnelignende vev vokser utenfor livmoren, for eksempel i bukhulen, rundt eggstokkene og urinblæren. De vanligste symptomene er sterke smerter nederst i magen og vansker med å bli gravid.

 

PRAKTISK INFORMASJON:

Arrangementet foregår kun digitalt fra Litteraturhuset i Oslo.

For å bli med på webinaret, trykker du på «skal» eller «interessert» her og du vil få en påminnelse på Facebook. Du kan også gå inn her på Norske Kvinners Sanitetsforening sin Facebook-side. Her dukker webinaret opp når sendingen starter.

 

BAKGRUNNSINFO:

Artikkelen “Du kan fly til månen 456 ganger før du får diagnosen endometriose” av Guri Bårdstu Majak:
https://oslo-universitetssykehus.no/…/-du-kan-fly-til-manen…

 

Ved spørsmål ta kontakt med liv.wang@sanitetskvinnene.no.