Englebarn eller rakkerunger?

Englebarn eller rakkerunger?

bookmark

To sider av samme sak?

onsdag 21. november 2018, kl. 19:00 til kl. 21:30

Sal: Kverneland

Arrangør: Enneagramforeningen IEA Norge

Inngang: 150,- for medlemmer, ellers 200,-

Foredraget er for alle som jobber med barn og unge, som har barn, som har tenkt seg å få barn, eller har vært barn selv engang. Jobber du med barn eller unge til daglig, kan dette være en øyenåpner på mange måter.

Dorthe Lie, forfatter og foredragsholder, snakker om hvordan verden kan se ut, med 9 veldig forskjellige par barneøyne.

At barn kommer uten bruksanvisning mener hun må være en glipp, et eller annet sted i systemet. Fra det øyeblikk de kommer inn i livet vårt, forsøker vi å knekke koden. Med varierende held. Og får man mer enn ett barn, må man jo undres over at små mennesker, laget av samme foreldre, kan bli så forskjellige. Dorthe vil ikke påberope seg å ha knekt koden, men hun har funnet et verktøy som hjelper henne, i sitt forsøk på å forstå andre mennesker, og også barn rundt seg.

Du kjenner kanskje perfekte Lisa som aldri blir skitten på klærne og blir sint om pappa kommer et par minutter for sent, eller den lille hjelperen Lars, som ofte vil holde i hånden og gjerne henter det du trenger? Eller kanskje bøllen Sigurd, som ofte ender opp i krangel eller slåsskamp, eller stille Ivar, som ofte holder seg for seg selv og ikke har lyst til å leke med de andre?

I dette foredraget forteller hun om Lisa, Lars, Sigurd og de andre, og gir også tips til hvordan vi kan forstå, og dermed være med på å skape et utviklede miljø, der forskjeller omfavnes, og imøtekommes.

Målet med dette foredraget er først og fremst å skape en forståelse for forskjellighetene hos barna våre. Få et lite innblikk i hvordan verden ser ut med deres øyne og på den måten være med på å skape et imøtekommende miljø, på en bevisst og ansvarsfull måte.

Vi mener at lik behandling ikke alltid er rettferdig behandling.

Her bruker vi Enneagrammet til å se verden med 9 forskjellige par barneøyne. Dette er på ingen måte ment som et verktøy der vi setter barna i en liten boks med nummer på. Barn tester ut mange forskjellige innfallsvinkler for å få deres behov oppfylt og kan forsøke seg på en strategi den ene dagen, og en annen strategi den andre dagen. Dette er ment som et hjelpemiddel til alle oss som er rundt barn, så vi kan møte barna der de er akkurat nå, på en bedre måte. Det er alltid viktig å huske at dette verktøyet er ment for utvikling.