Enke på bryllupsreise

bookmark

Med Vendela Vida og Linn Ullmann

onsdag 26. september 2012, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Etter å ha holdt samme foredrag to ganger uten å merke det og blitt anbefalt av rektor å ta en lang ferie bestemmer den femtitre år gamle historielæreren Yvonne seg for å reise til Tyrkia. To år har gått siden hun plutselig ble enke og begynte å leve på take-away. Nå går turen tilbake til stedet der hun var på bryllupsreise for nesten tretti år siden.

Det er andre gang Litteraturhuset har gleden av å få den amerikanske forfatteren Vendela Vida på besøk. Med seg har hun sin siste roman, De elskende, som kommer ut på norsk i disse dager.

Ved siden av sin skjønnlitterære karriere er Vida redaktør for det velrennomerte litterære tidsskriftet The Believer og har også skrevet manus til filmen Away We Go sammen med sin mann Dave Eggers. Romanene hun har skrevet så langt, utgjør en løst sammensatt trilogi og handler alle om reisende kvinner som prøver å håndtere sorg og tilgivelse.

«I missed a train stop twice on the same journey while reading it. That’s how distractingly good it is», skrev kritikeren i The Independent da den siste romanen kom ut.

På Litteraturhuset snakker Vida med Linn Ullmann om undervisning på repeat og om hvem vi er når ekteskap og foreldreskap plutselig ikke holder oss på plass lenger. Arrangementet foregår på engelsk.