Enneagrammet og individuasjon

Enneagrammet og individuasjon

bookmark

Jungiansk dybdepsykologi og utvikling

onsdag 6. februar 2019, kl. 19:00 til kl. 21:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Enneagramforeningen IEA Norge

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 200,-Medlem 150,-

Individuasjonsprosessen er et begrep i jungiansk dybdepsykologi, og som er knyttet til den utviklingsveien vi kan gå for å bli friere og mer forløste mennesker. Dette er en utvikling som gjerne tar fart midtveis i livet, og som varer helt frem til vi dør. For de fleste handler det om å oppdage hvilke forventninger og tilpasninger som har vært styrende i ens liv, og i et slikt bevisstgjørende arbeid kan Enneagrammet være til uvurderlig hjelp.

I dette foredraget vil Kjersti Wold ha fokus på forsvarsmekanismene i de enkelte punktene, og hvordan vi ved å avdekke disse kan styrke og fordype individuasjonsprosessen. Hun vil illustrere dette ved hjelp den gamle greske myten om Jason og hans heltereise for å vinne det gylne skinn. Hensikten vil være å gi tilhørerne en inspirasjon til å undersøke hvilke feller forsvarsmekanismene kan utgjøre i deres eget hverdag, og hvor man selv befinner seg på heltereisen i sitt eget liv.

Kjersti Wold har i 30 år jobbet med personlig utvikling. Hun har utgitt 20 bøker i ulike sjangre og er en etterspurt foredragsholder. Hennes siste bok Helsefremmende skriving (Gyldendal) utkom i november -18.