Er det mulig å måle lykke? 1Foto: Harald Eia: NTB scanpix Tori Loven Kirkebø: UiO Ragnhild Bang Nes: UiO Tore Rem: Silje Pileberg

Er det mulig å måle lykke?

bookmark

UiO:Norden-samtalen

tirsdag 24. mars 2020, kl. 19:00 til kl. 20:30 – Avlyst

Arrangementet er dessverre avlyst grunnet helsemyndighetens forbud mot arrangement under koronavirusepidemien.

Sal: Wergeland

Arrangør: UiO:Norden

Inngang: Avlyst

Igjen og igjen skårer nordiske land høyt på de internasjonale «lykkeindeksene». Sammen med Sveits er det gjerne Danmark, Norge og Finland som ender på topp. Sist finnene vant kåringen, førte det til store protester fra vårt nabofolk. De var ikke så lykkelige som verden ville ha det til, mente de selv.

Vi lurer på hvordan vinnerne bruker slike undersøkelser i sin nasjonale omdømmebygging, ikke minst her i Norden. Tori Loven Kirkebø, forsker ved prosjektet «Nordic Branding», vil innlede om tallene bak lykkeindeksene, og hva de faktisk sier oss. Hva gjør det med oss her i Norden å måtte leve med stempelet som lykkeligst i verden?

Innledningen blir etterfulgt av en samtale om nordisk lykke mellom Tori Loven Kirkebø, Harald Eia og Ragnhild Bang Nes, ledet av UiO:Nordens direktør Tore Rem.

UiO:Norden-samtalen er en ny arena for samtale om aktuelle nordiske spørsmål. Hver samtale innledes av forskere tilknyttet den tverrfaglige forskningssatsingen UiO:Norden ved Universitetet i Oslo. Gjennom disse månedlige arrangementene vil vi løfte fram forskning som kan gi nye perspektiver både på dagsaktuelle emner og på vår felles historie.

Tori Loven Kirkebø er forsker ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo (UiO).

Harald Eia er programleder for den nye NRK-programserien «Sånn er Norge». Der utforsker han hva som gjør Norge og Norden til verdens lykkeligste samfunn.

Ragnhild Bang Nes er lykkeforsker, og arbeider ved Folkehelseinstituttet og UiO.

Tore Rem er direktør for UiO:Norden.