Et klikk unna revolusjonen?

bookmark

Hva er god, og hva er dårlig nettaktivisme?

onsdag 13. februar 2013, kl. 18:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Skeiv Ungdom og LLH med støtte fra Fritt Ord

Inngang: Gratis

Nettets revolusjonerende potensiale hylles av mange, og revolusjonsbølgen i Nord Afrika er et ferskt eksempel på hvordan nettaktivisme bidrar til opprør og endring. Samtidig har vi grelle eksempler på kampanjer som har vært direkte skadelige for dem man påstår å ville hjelpe.

All Out driver med nettbasert aktivisme i kampen for menneskerettighetene til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (lhbt) verden over. Underskriftskampanjene deres deles hyppig på sosiale medier, enten det gjelder å stoppe anti-homo loven i Uganda og Nigeria, eller å frigi fengslede homser i Kamerun. Men All Out møtes også av kritikk for sin forenklede fremstilling av at en vestlig underskriftskampanje kan redde verden.

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) har også gjort seg noen erfaringer med nettaktivisme. Ikke minst har de blitt lagt merke til for kampanjen Radi-Aid som de lanserte i høst. Denne kampanjen viste at nettbasert aktivisme kan ha uant rekkevidde og, med det, uante ringvirkninger. Hva er god, og hva er dårlig nettaktivisme? Hvor mye forarbeide bør det ligge bak et klikk for at det skal fungere som tenkt? Hva er god kildekritikk på nett? Kan vi ta oss tid til å være grundige når alt skal gå så fort, og hvor tabloide kan vi være når vi skal forandre verden?

I panelet:
Guillaume Bonnet fra All Out
Marna Eide, internasjonal rådgiver i LLH
Anja Bakken Riise, leder av SAIH
Åshild Marie Vige, leder i Skeiv Ungdom

Ordstyrer: Ida Irene Bergstrøm, journalist i tidsskriftet Fett

OBS: Debatten foregår på engelsk!