Europacafé

bookmark

20-årsjubiléet for den norske EU-avstemningen

tirsdag 25. november 2014, kl. 18:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Europabevegelsen og Europeisk Ungdom

Inngang: Gratis

Europabevegelsen i Oslo inviterer til årets siste Europacafe tirsdag 25. november kl 18 på Litteraturhuset. Dette sammenfaller med 20-årsjubiléet for den norske EU-avstemningen 28. november 1994.

Vi legger derfor opp til medlemsdebatt av den gamle, gode sorten. Dette blir Heming Olaussens aller siste debatt før han nå går av som leder av Nei til EU. Kan Heming gå av i trygg forvisning over at nei-siden har vunnet en gang for alle?

Fra Europabevegelsen stiller leder Jan Erik Grindheim. Kan Jan Erik overbevise, også sine tilhengere, om at det er liv igjen på ja-siden?

Innledning ved politisk redaktør i Bergens Tidende, Frank Rossavik. Frank trekker linjene fra sin tid som infosjef i Europabevegelsen, via Brussel-korrespondent til han i dag står som EU-skeptiker og spør «Tja til EU».

Eirik Bergesen er møteleder og skal sørge for #EUdebatt av det klassiske, opphetede 94-slaget.

Hva er argumentene for og imot norsk EU-medlemskap i dag? Hva har endret seg på 20 år?

Siden 1994 er det kommet til en helt ny generasjon, 1 million nye stemmegivere. Skal ikke disse få lov til å stemme i saken?

Begge sider er enige om én ting: problemene med EØS-avtalen. På Stortinget er det ja-flertall, men EØS og det demokratiske underskuddet utvides nærmest daglig. Hvorfor ikke vurdere en EØS-avstemning?

Kan Nei og Ja gjøre felles sak når løsningene er så forskjellige?

Gjøre dere klare til 2000-tallets fremste EU-showdown!

Møtet blir som alltid overført direkte på nett og man kan delta i debatten på twitter med #europacafe
Se streamingen her

Velkommen!

Europacafé er en arena for kritisk refleksjon og åpen debatt om europeiske spørsmål. Europacafé er et samarbeid mellom Europabevegelsen og Europeisk Ungdom og arrangeres siste tirsdag hver måned på Litteraturhuset i Oslo. Velkommen!