Europas farmasøyter hjelper Ukraina

Europas farmasøyter hjelper Ukraina

bookmark

I anledning Verdens farmasøytdag 2022 setter vi fokus på internasjonalt samarbeid

mandag 26. september 2022, kl. 18:00 til kl. 20:30

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Norges farmaceutiske forening og Farmasøyter uten grenser

Inngang: Gratis - påmelding

Arrangementet starter med tildeling av utmerkelsen Årets Farmasøyt og et innlegg av vinneren, som avsløres på arrangementet.

Medicines to Ukraine: Europas farmasøyter skaffer legemidler til Ukraina

Farmasøyter over hele Europa har samlet seg for å etablere sikker, trygg og forutsigbar forsyning av spesiallegemidler til sykehus i Ukraina. Hør hvordan norske farmasøyter har bidratt til å sikre legemidler til ukrainske sykehus og hvordan du kan være med å sikre riktige og trygge legemidler til et land i krig.

Mark Koziol er leder i Pharmacists’ Defence Association (PDA) og generalsekretær i Employed Community Pharmacists in Europe (EPhEU)

 

Global helse og farmasi – en fin harmoni. Min reise til Tanzania

En introduksjon til global helse og farmasi. Hvordan står det egentlig til med verden? Med referanser til Factfullness av Hans Rosling skal vi ta en titt på det. Deretter forteller Camilla Brox om sin reise til Tanzania, med innsamling av data til forskning og deltakelse på Outreach program med tema Pharmacovigilance.

Camilla Brox jobber som sykehusfarmasøyt ved Haukeland sykehusapotek. Hun har en master i farmasi fra Universitetet i Oslo og en master i global helse fra Universitetet i Bergen.

 

Om arrangørene:

Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene) er en fag- og profesjonsforening for farmasøyter og landets eldste fagforening, etablert 2. november 1858. Farmaceutene har valgt å ta en tydelig rolle som helsepolitisk aktør. Dette innebærer at vi skal være pådriver, rådgiver og nytenker.

Farmasøyter uten Grenser (FUG) er en frivillig organisasjon som arbeider for at alle, uavhengig av økonomi og bosted, får de medisinene de har behov for, når de har behov for dem og at de er virksomme og sikre når de tas i bruk.