Facebook-etablering i Luleå

bookmark

- benchmarking og samarbeid

torsdag 25. oktober 2012, kl. 09:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: IKT-Norge

Inngang: Gratis

Facebook bygger nå sitt europeiske datasenter i Luleå, Sverige. Hva kan vi lære av prosessen Luleå kjørte i forkant av etableringen? Og er Luleå, med sine teknologistudenter, kunnskapsbedrifter og investeringsinsentiver, et område det kan lønne seg også for norske bedrifter å samarbeide med?

Program:
0900-0930 – Prosessen bak Facebook-etableringen – Presentasjon av Anders Granberg som var koordinator for arbeidet med å få til etableringen. Han er i dag VD for et nystartet selskap som skal jobbe for datasentre til Luleå/Piteå/Boden.

0945-1015 – Presentasjon av Aurorum Science Park av VD Fredrik Kallioniemi. Mange av Luleås IT-selskaper ligger i Aurorum Science Park, som rommer 80 kunnskapsbedrifter og forøvrig er nabo av Facebook og Luleå Tekniska Universitet (med 17 000 studenter).

1030-1100 – presentasjon av Invest in Norrbotten av VD Jörgen Eriksson. Norrbotten er den "investeringshetaste" regionen i Sverige.
Invest in Norrbotten driver investeringsfremmende arbeide gjennom å hjelpe utenlandske aktører finne samarbeidspartnere i regionen, få muligheter til underleveranser og service til bedrifter i Norrbotten.