Fantastiske Færøyene!

bookmark

I litteratur, ord og bilder

onsdag 11. februar 2015, kl. 18:30

Sal: Nedjma

Arrangør: Explore Travel AS

Inngang: Gratis

En verden av uberørt natur. ”En fryd for den reisende” skrev National Geographic da de i 2007 kåret øyriket til verdens beste øysamfunn i konkurranse med 111 øyer verden rundt, og danket ut både sydhavsøyer og vår egen Lofoten. I 2014 ble de kåret til vinner igjen.

Det er ikke bare den særegne naturen som gjør Færøyene til en perle. Et usedvanlig imøtekommende folkeslag som tar imot gjester med et åpent sinn, og som gjerne deler historien om sitt liv. Man er flinke til å ta vare på tradisjoner, folkedraktene, sangdansen, kvadene og de gamle historier går i lære fra generasjon til generasjon.

GjorvFuglefjellene med tusenvis av lundefugl, suler, skarv. Det stadig skiftende været – man kan oppleve fire årstider på en dag – for ikke å si fem minutter. Det gamle bispesetet Kyrkjebø med Europas eldste trehus. De gamle bygdene, nærheten, roen og storheten. I tillegg til foredrag vil den danske forfatteren Lisbeth Nebelong fortelle om sitt forfatterskap og triologien Når engler spiller Mozart. Bøkene har blitt svært godt mottatt (utgitt 2006-2014), og vil bli utgitt som hel triologi i 2015 da bok to er utsolgt fra forlaget. Handlingen er lagt til Færøyene, om poesi, musikk, lengsler og drømmer.

Bøkene til Nebelong var høyt på anbefalt lesing i København sist sommer, og for øvrig er også forfatteren skribenten bak Politikens reisehåndbok om Færøyene.

Reiseekspert Marit Larsen formidler fra et favorittsted. Forfatter Lisbeth Nebelong snakker om triologien Når engler spiller Mozart.