Fett nok? UTSOLGT

bookmark

Debatt om jenters frihet, 100 år etter stemmeretten

torsdag 17. januar 2013, kl. 20:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Riksteatret i samarbeid med Fett

Inngang: Billett

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT.

Hvordan står det til med jenters frihet 100 år etter at Norge fikk allmenn stemmerett? Riksteatret sparker i gang 2013 med urpremiere på teaterstykket "Søstra mi" og inviterer til nachspieldebatt og premierefest på Litteraturhuset samme kveld.

Hundre år etter at kvinner fikk stemmerett i Norge, har Riksteatret bedt sosiolog Hannah Helseth om å skrive et stykke basert på egen forskning og fragmenter satt sammen av historier fra ungdommer som lever i Norge i dag. Hannah Helseth er en av våre mest profilerte feministiske stemmer. Hun har skrevet boken Generasjon sex. "Søstra mi" gir et usminket bilde av råskapen mellom jenter.

Vi har fått frihet til å gjøre alt, men hvor frie er vi egentlig? I panelet Hannah Helseth, Kjersti Horn, Cathrine Sandnes, Nazneen Khan-Østrem, Louiza Louhibi, Emma Clare. Møteleder: Charlotte Myrbråten.
Pris: kr 50,-

Billetter til debatt og premierefest kjøpes på www.billettluka.no

OBS! Teaterforestillingen Søstra mi spilles ikke på Litteraturhuset, men på Riksteatrets scene i Nydalen 14.,15., 16. og 17. januar før riksdekkende turné. Se spilleplan og kjøp billetter til teaterforestillingen på www.riksteatret.no. Det er mulig å rekke både premiere kl 18.00 og debatt med premierefest kl 20.00 torsdag 17. januar (Riksteatret setter opp buss fra Nydalen til Litteraturhuset). Velkommen!