Filosofi og hjertesorg

bookmark

Foredrag ved Toril Moi

tirsdag 7. juni 2011, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Er kjønn og litteratur fremdeles en aktuell problemstilling? Er det lenger noen vits i å fokusere spesielt på kvinnelige forfattere? Dette er utgangspunktet for Toril Mois nyskrevne foredrag på Litteraturhuset denne kvelden. Med utgangspunkt i tekster av Simone de Beauvoir og Doris Lessing vil hun undersøke hvorfor kritikere har så vanskelig for å oppdage at kvinnelige forfattere tenker, til og med når de skriver om kvinner, kjærlighet og sjalusi.

Toril Moi er professor i litteraturvitenskap ved Duke University i USA. Hennes internasjonalt anerkjente akademiske forfatterskap inkluderer bøker som Sexual/Textual Politics. Feminist Literary Theory, Simone de Beauvoir. En intellektuell kvinne blir til, Hva er en kvinne? og Ibsens modernisme.

Under åpningsuka på Litteraturhuset høsten 2007 holdt Moi det svært populære foredraget «Jeg er ikke en kvinnelig forfatter». Nå er hun tilbake i Oslo med et foredrag skrevet spesielt for Litteraturhuset hvor hun fortsetter å stille spørsmål rundt kjønn i filosofien og litteraturen.