FolkOm uhelse

FolkOm uhelse

bookmark

Tilstedeværelse – er det så enkelt da?

onsdag 16. oktober 2019, kl. 18:00 til kl. 19:30

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Spiseforstyrrelsesforeningen

Inngang: Gratis

Velkommen til en spennende temakveld i regi av Spiseforstyrrelsesforeningen.

«Er du tilstede?» spør Verdensdagen for psykisk helse i år. Jeg kunne ønske jeg kunne svart ja på det spørsmålet. Jeg lengter etter å være tilstede, å kjenne ro og kontakt med meg sjøl og de rundt meg. Men det er vanskelig. Jeg er urolig og rastløs. Altfor ofte avleder jeg meg selv med klesvask og mobil, i stedet for å sette meg ned med de jeg er glad i. Det er noe som kommer i veien for å klare å være tilstede, og det sitter hardt.»

Journalist Marthe Sveberg har gått ut og inn av behandling og terapi i 23 år. De første 18 årene var det ingenting som hjalp – ingenting som skapte mer forståelse eller som gjorde ting bedre. Faktisk ble det verre, fordi det er fortvilt å prøve å finne ut av seg selv og livet, og det eneste man finner ut er at det ikke finnes svar – ikke finnes hjelp.

Men så, etter 18 år, snudde det.

I kveld skal Marthe dele om hva som gjorde at brikkene falt mer på plass, og hvorfor hun valgt å dele mye av det som er vanskelig, på nettsiden folkOm.no. Og så skal hun snakke om hvorfor hun begynte å gråte da hun leste verdensdagen for psykisk helses formulering “å være er å være tilstede. Og hvem er vi egentlig hvis vi aldri er tilstede i oss selv, eller med andre.” Om hvordan det kjennes å ikke være med i sitt eget liv. Og hvorfor det hjelper bittelitt å høre på Roxette i bilen.

Marthe har tidligere hatt en spiseforstyrrelse og har valgt å være åpen om mye av det hun strever med. Klikk deg gjerne innom www.folkOm.no for å se mer av det Marthe (gründer av nettstedet) og andre hun jobber med deler fra sin hverdag om det å være i relasjon, og for kloke eksperter på temaer som temperament, tilknytning og følelser.

Arrangementet er åpent for alle, det krever ingen påmelding (første person til mølla!) og det er gratis. Hjertelig velkommen skal du være!