Fordommer Fordummer

bookmark

Hvordan påvirkes vi av den offentlige debatt?

tirsdag 23. november 2010, kl. 09:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Norsk Folkehjelp og Fagforbundet

Inngang: Gratis

Debatten i Norge hardner til. Asylsøkere henges ut som kriminelle, muslimer som en gjeng fundamentalister og homo er et skjellsord. Er det et slikt samfunn vi vil ha?

Norsk Folkehjelp inviterer til Fordommer Fordummer-konferanse. Konferansen vil sette søkelys på det offentlige ordskiftet rundt etniske minoriteter og belyse sammenhengen mellom politisk retorikk, innstramming i asylpolitikken og forenkling og stigmatisering i media. Hvordan påvirkes vi av den offentlige debatt?

Den rødgrønne regjering gjør sitt beste for å stramme inn asylpolitikken, og fallende asyltall fremstilles som en seier. Media ser ut til å gå politikernes ærend og bidrar til ytterligere stigmatisering. Netthets mot muslimer er et økende problem. Hvilke konsekvenser får dette? Hvilke røster preger det offentlige ordskiftet og hvem sitter med definisjonsmakten? Hvordan formes våre fordommer og hvordan håndterer vi dem?

Peter Hervik vil snakke om den politiske utviklingen i Danmark. Liz Fekete vil ta for seg fremveksten av rasisme og islamofobi i Europa. Elisabeth Eide vil snakke om norske mediers minoritetsdekning og stemmene som taler imot. Fordommer er noe vi alle har, spørsmålet er hvordan vi håndterer dem. Ihlen & Ihlen vil belyse fordommer i et psykologisk perspektiv. Asta Busingye Lydersen, kjent fra NRK og Queendom er konferansier for dagen.

Se fullstendig program her
Meld deg på konferansen her (først til mølla-prinsippet)
Fordommer Fordummer på Facebook