Foredrag om Hans Nielsen HaugeFoto: Evgeni Tcherkasski from Pixabay

Foredrag om Hans Nielsen Hauge

bookmark

Lederskap i kjærlighet!

torsdag 16. desember 2021, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Tekna, Teknisk-naturvitenskapelig forening og Faggruppe Etikk og Lederskap

Inngang: Gratis - Påmelding

Foredraget blir også streamet. Meld deg på for å få lenken.

Faggrupe for etikk og lederskap i Tekna inviterer til foredrag om Hans Nielsen Hauge i forbindelse med 200 årsmarkering.

Hans Nielsen Hauge er Norges største bedriftsetablerer gjennom alle tider. Grunnlaget for hans suksess lå i hans lederskap, de holdninger og verdier som lå til grunn. Hauge var selv dypt religiøs, men krevde ikke det samme av andre. Han forkynte en lys og frigjørende kristendom. Hauges viktigste budskap, og grunnmuren i hans lederskap, var kjærlighet til andre mennesker. For ham var det å hjelpe andre mennesker den beste måten å tjene Gud på.

En slik grunnholdning til lederskap er like aktuell i dag. Forsvarssjef General Eirik Johan Kristoffersen sier det slik: «Kjernen i godt lederskap er å være glad i folk.» «Løs oppdraget og ta vare på dine soldater.»

Lederskap er på mange måter så enkelt, og samtidig så vanskelig som denne enkle setningen uttrykker. Vår tid likner på mange måter den tid Hauge levde i. Vi er i begynnelsen av en ny teknologisk revolusjon med store økonomiske, politiske og sosiale endringer. Det er derfor like stort behov i dag for en moralsk, sosial og økonomisk bevegelse som den Hans Nielsen Hauge satte i gang for mer enn 200 år siden.

Om foredragsholdere

Jørn Bue Olsen driver eget firma som rådgiver og forfatter i ledelse og næringslivsetikk. Han er 1.aman. ved OsloMet. Han har oppdrag fra private og offentlige virksomheter, og har hatt faglige og administrative stillinger og vært sensor ved NHH, NTNU, UiA, BI mm. Han er maskiningeniør fra NTH med doktorgrad i ledelse og næringslivsetikk fra Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Dr.ing. og lederfilosof Leif-Runar Forsth kom i 2020 med boka «Naturlig lederskap». Boka er basert på flere års studier av temaet. Forsth er siv.ing. og dr.ing. i fysikk. Han har også en mastergrad i filosofi med spesialområder etikk og lederskap. Han har lang erfaring som leder i næringslivet og frivillige organisasjoner. Forsth har fått flere priser for sitt lederskap. Han har også arbeidet som kursleder og konsulent innen lederutvikling og organisasjonsutvikling.