Forelska i Shakespeare og CampionFoto: Øyvind Berg

Forelska i Shakespeare og Campion

bookmark

Jan Gunnar Røise og Ensemble Freithoff

lørdag 8. februar 2020, kl. 14:00 til kl. 15:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Ensemble Freithoff

Inngang: Billettsalg i døra eller ved forhåndsbestilling til vegardlund68@gmail.com

Priser: Billett 150,-

Lørdag 8. februar kl. 14.00 markerer Jan Gunnar Røise og Ensemble Freithoff at det er 400 år siden Englands store dikter og sangkomponist Thomas Campion, døde. Sangene og diktene til Campion fremføres i dialog med dikt av Shakespeare og andre av Campions samtidige.

Jan Gunnar Røise er utdannet ved Statens teaterhøgskole og er for tiden aktuell som Shakespeare i forestillingen Forelska i Shakespeare. Han har spilt i filmer som; Gymnaslærer Pedersen, Hawaii, Oslo, Lønsj, En helt vanlig dag på jobben og var en del av den kunstneriske ledelsen for Komilab ved Torshovteatret fra 2010 til 2012. Komilab-gruppa vant i 2012 Heddaprisen i kategorien særlig kunstnerisk innsats.

Ensemble Freithoff opptrer i mange ulike kammermusikk-konstellasjoner og mindre orkesterbesetninger.  De siste årene har de hatt en rekke fremførelser ved forskjellige festivaler, som Oslo Operafestival og konserter i kirker og kulturhus i store deler av landet. De har turnert med produksjoner som kammeroperaen «Il Duello Amoroso» og flere rene konsertproduksjoner. Ensemblets navn kommer fra den norske komponisten Johan Henrik Freithoff, som var en av de første norske barokk-komponistene. Ensemblet ønsker å utvide repertoaret med nyskrevet musikk på gamle instrumenter. De første forsøkene på dette kom med Caroline Eidsten Dahls CD-utgivelse «Blockbird» (etter Thommessens verk) i samspill med ensemblets medlemmer. Høsten 2018 kom ensemblets kritikerroste CD med musikk av skandinaviske barokkomponister på LAWO Classics.

Helene Wold og Daniel Sæter (sang), Caroline E. Dahl (fløyter), Kristine Rustad (gambe) og Vegard Lund (lutt).