Forestillinger – lanseringsfest og bokbad

bookmark

Ny roman av Morten Borgersen

onsdag 12. mars 2014, kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Vigmostad & Bjørke

Inngang: Gratis

Morten Borgersen presenterer utdrag fra boken og samtaler med Jo Bech-Karlsen. Etterpå inviteres det til et glass godt drikke.

Forestillinger er en roman om en ung skuespiller som ser tilbake på livet sitt. Henrik er syk og har reist til huset på landet, huset etter bestefaren. Han går gjennom gamle minner: papirer, brev, fotografier og utklipp fra et kort, men intenst liv. Han kaster og brenner alt som i en slags renselsesakt. Slik får han kontakt med sin egen historie igjen, sin seksuelle oppvåkning og møte med teatret. Med sin seksuelle rastløshet og arbeidet i teatret.

To store kjærligheter finnes: Maria og Serge. Og en god del andre. Kanskje for mange? Homsepest, homokreft. Det er det de kaller det. Tiden er 1980 tallet i Norge. Hvem er egentlig Henrik, når han kikker bak alle sine masker? Når han setter seg foran speilet og lar rollen oppløse seg? Fortellingen fokuserer på de forestillinger om identitet vi har og hvilke roller vi velger å spille i våre egne liv.
 

Morten Borgersen er skuespiller og instruktør, og har tidligere vært teatersjef ved Teatret Vårt i Molde, Teater Ibsen i Skien og Den Nationale Scene i Bergen. Han debuterte i 2012 med romanen Jeg har arvet en mørk skog, til svært gode kritikker. Han har også skrevet Våre stemmer – HIV: 30 år i Norge, som kommer senere i år og vært medforfatter til Teaterhistorie. Bd. 2.(1997).

Jo Bech-Karlsen er journalist, forfatter og førsteamanuensis i journalistikk ved BI. Han er faglig leder for bachelorstudiet Medieutvikling og Journalistikk, og forsker på medier og journalistiske tekster.