Forfattermøte med Nora Dåsnes og Thomas J. R. MarthinsenFoto: Oda Berby/ Illustrasjon: Nora Dåsnes/ Foto: Ina Lykke Schmidt/ Illustrasjon: Els Cools

Forfattermøte med Nora Dåsnes og Thomas J. R. Marthinsen

bookmark

For ungdomstrinnet

mandag 18. oktober 2021, kl. 09:30 til kl. 14:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis med påmelding

Hva skjedde egentlig den 22.juli 2011, og hvordan har det preget oss etterpå?

Nora Dåsnes og Thomas J. R. Marthinsen har skrevet bøker for barn og ungdom som belyser dette på hver sin måte. Nå kommer de til Litteraturhuset for å hjelpe oss å bli litt klokere.

Nora Dåsnes debuterte som forfatter og illustratør med den kritikerroste grafiske romanen Ti kniver i hjertet våren 2020. Denne våren kom Ubesvart anrop, en grafisk roman om å være ungdom i tiden etter 22. juli. Det er en fortelling om å lete etter mening i det meningsløse, om utenforskap, sorg og angst. Om hvor vanskelig det kan være å nå ut til hverandre, og hvor viktig det er når vi får det til.

Thomas J. R. Marthinsen er journalist og forfatter. Han har reist rundt i Norge og samlet spørsmål som barn og unge har om 22. juli. Spørsmålene har han tatt med seg til noen som kan svare. Blant annet Utøya-overlevende og tidligere AUF-leder, «Christian» tidligere operatør i Beredskapstroppen og statsminister Erna Solberg. Alle svarene har han samlet i boka La oss snakke om 22. juli, med illustrasjoner av Els Cools.

Det blir tre forfattermøter alle dagene mandag 18., tirsdag 19.
og onsdag 20. oktober, Kl. 9:30, 10:45 og 12:00
Varighet cirka 45 minutter.

Gratis for påmeldte skoleklasser. Send mail til skole@litteraturhuset.no for mer informasjon og påmelding.

Skolebesøkene er støttet av Sparebankstiftelsen.