Forfattermøte med SaugstadFoto: Geir Dokken

Boklansering

bookmark

«Kampen om oksygenet – mitt engasjement for de minste» av Ola D. Saugstad

mandag 8. april 2019, kl. 13:30 til kl. 15:30

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Ola Didrik Saugstad og Lunde Forlag AS

Inngang: Gratis

I samarbeid med Lunde forlag inviterer professor og barnelege Ola Didrik Saugstad til lansering av sin nye bok Kampen om oksygenet. Tematikken favner «lege for de minste og svakeste», motstand og suksess, internasjonal anerkjennelse, gjennombrudd, global helse, ME-problematikk, tro og tvil mm.

Ola Didrik Saugstad er en av Norges mest kjente barneleger. I sin nye biografi forteller han om sin vei fra medisinstudier i Oslo til et liv som forsker og internasjonal ekspert på nyfødtmedisin. Saugstad skriver nært og personlig om sin kamp for medisinske sannheter, om sin kristne tro og egen oppvekst. Han har også arbeidet med medisinske gåter som ME og krybbedød. Engasjementet som vokste fram gjennom tro og liv har gjort Saugstad til talsmann for mange grupper i samfunnet, og han har gitt de aller minste en stemme i debatten om «sorteringssamfunnet».

Ola Didrik Saugstad er professor i pediatri og bor og jobber i Oslo. Han har vunnet en lang rekke priser for sitt arbeid, deriblant «The Landmark Award» og «Den nordiske medisinprisen». I 2010 fikk han St. Olavs orden. Saugstad er medlem av Det norske Videnskapsakademi, æresmedlem i seks internasjonale medisinske foreninger og æresdoktor og professor ved flere utenlandske universiteter. Saugstad har også fått Livsvernprisen og Bjørnsonprisen for sitt samfunnsengasjement.

«Ola Didrik Saugstad er en moderne Semmelweis – den østerrikske legen som påviste sammenhengen mellom leger og jordmødres håndhygiene og utbredelse av barselfeber. Slikt blir det bråk av. Saugstad viste at en tohundreårig praksis med bruk av oksygen, i stedet for vanlig luft, ofte er skadelig og i verste fall dødelig. I Kampen om oksygenet skildrer Saugstad sitt eget liv som varsler og forsker. Boka er blitt akkurat så innsiktsfull, ærlig og modig som jeg håpet.» Thorvald Steen, forfatter.

«Ola Didrik Saugstads personlige og prinsipielle fortelling er nødvendig lesning for alle som ønsker å nærme seg de moralske kjerneområder.» Lars Saabye Christensen, forfatter.

«Saugstad har betydd mye for norske ME-pasienter. Han har gitt håp til dem som hadde mistet det og lys til dem som ligger i mørket. Denne boken, i sin helhet, forteller hvorfor.» Kjersti Krisner, mor til ME-syke barn.